Marieke Hulsen (docente zorg en welzijn) verzorgde voor ons de High Tea workshop. Er waren 48 deelnemers, verdeeld over 4 avonden. We hebben 4 zoete en 4 hartige hapjes gemaakt. Tijdens de koffie met kant en klare brownies kregen we eerst algemene uitleg. Daarna kregen we per gerechtje een uitleg/ demonstratie en gingen we aan de slag om het gerechtje te maken. Het eindresultaat was een tafel vol lekkere hapjes, waar we van gesmuld hebben.

 

12-02-2015-high-tea7.JPG

Het was een groot succes. Het waren gezellige workshops en iedereen kan nu thuis aan de slag met deze lekkere hapjes. Het is zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt Marieke.

12-02-2015-high-tea2.JPG

Kokosmacarons.
Ingrediënten:
2 eiwitten
100 gr. suiker
100 gr. kokos
Ouwel (of snoeppapier)
Citroensap
Citroensap

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 ° C
Splits de eieren in dooier en eiwit.
Klop de eiwitten stijf.
Doe de suiker er beetje bij beetje bij.
Klop tot een taaie, glanzende massa ontstaat.
Schep de kokos ( en het citroensap ) door de stijfgeslagen eiwit.
Verdeel de ouwel over de bakplaat.
Leg hierop kleine bergjes deeg.
Bak de macarons in ongeveer 30 minuten lichtbruin en bros.

Eet smakelijk.