De drukbezochte jaarvergadering werd geopend door Ans, die iedereen welkom heette. Deze avond werd er afscheid genomen van drie bestuursleden, maar gelukkig kon er een nieuwe penningmeester verwelkomd worden. Met een meerderheid aan stemmen werd Peggy van de Hurk gekozen als penningmeester.
Daarna was er het afscheid van Nellie van Dommelen, Leny Schepers en Francien van Helvoirt. Alle drie werden in de bloemetjes gezet en heel erg bedankt voor hun inzet al die jaren.
Na de pauze vertelde stichting Hulphond over hun werkzaamheden.
Hulphond Nederland helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulphond. Een hulphond voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief. De hulphonden worden met respect voor het welzijn van de hond zo breed mogelijk opgeleid en ingezet door deskundige trainers en therapeuten. Trainers zijn in staat de hulphond tot wel zeventig verschillende vaardigheden aan te leren.
De aanwezige hulphond liet ons zien wat een hulphond allemaal kan. Heel erg mooi om te zien en erg boeiend om de verhalen te horen wat stichting Hulphond inhoudt.